Ajankohtaista

Yhdistyksen kuulumisia!

Sotkamon kirkonkylän kyläyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin Apajassa 25.4.2024. 

Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2023 tilinpäätös ja toimintakertomus. Vuonna 2023 varsinaisia jäseniä yhdistyksessä oli 43 jäsentä ja kannattajajäseniä 2. Kannattajajäsenet koostuivat sotkamolaisista yrityksistä. Yhdistyksen puheenjohtajana toimi Jouko Korhonen, varapuheenjohtajana Marja-Leena Korhonen, sihteerinä ja taloudenhoitajana Reeta Korhonen. Muut hallituksen jäsenet olivat Leila Immonen, Kalevi Valtanen. Varajäseninä toimivat Riikka Romppanen, Mirja Okkonen, Veikko Rusanen, Jouko Viholainen, Pirkko Kupiainen.

Yhdistyksen liittymismaksu on 10€ ja varsinainen jäsenmaksu 10€. Kannattajajäsenmaksu yksityisille henkilöille alkaen 50€ ja yrityksille alkaen 100€.

Yhdistyksen tulot koostuivat jäsen- ja liittymismaksuista, avustuksista sekä Torilauantai -tapahtuman myynnistä. Lisäksi yhdistys tarkisti helmikuussa Sotkamon kunnan kiinteistöjen ulkolukituksia ja siivosi myös S-Market Sotkamon Kainuuntien puoleiset kukkaistutukset.

Yhdistys sai avustuksia Sotkamon kunnan maaseutupalveluilta ja LähiTapiola Kainuu-Koillismaalta. Avustukset mahdollistivat teltan hankinnan sekä tapahtumien järjestämisen esimerkiksi seniorikaveritoiminta Porukassa -päivän. Lisäksi yhdisty järjesti Kaunis Sotkamo siivoustalkoot sekä osallistui Salmelan koulun kodin ja koulun iltaan sekä kesälauantaihin. Lsiäksi yhdistys osallistui Yhteistyöllä enemmän hankkeeseen.

Yhdistyksen menot koostuivat pankkipalvelumaksuista, lehti-ilmoituksista, kotisivujen ylläpitokustannuksista, Tori Tupa -hankkeen viimeisestä maksusta sekä kokous- ja hankintamenoista.

Paljon tapahtumaa mahtui yhdistyksen kolmanteen toimintavuoteen. Hallitus toivoo yhdistykseen lisää jäseniä, joten reippaasti jäsenhakemusta naputtelemaan. 

 

Terveisin

Hallitus

 

Tervetuloa kevätkokoukseen!

Tule kuulemaan mitä Sotkamon kirkonkylän kyläyhdistykselle kuuluu nyt!

Kevätkokouksessa esitetään mm. vuoden 2024 tilinpäätös sekä toimintakertomus. Kahvi ja pullatarjoilu!

Yhdistyksen kuulumisia!

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestettiin Apajassa 27.10.2023. Yhdistyksessä hyväksyttiin vuoden 2024 toimintasuunnitelma sekä talousarvio.
Toimintasuunnitelman painopisteiksi tulevalle vuodelle kirjattiin: 
1. Saada Sotkamoon yhdistysten talo 
Tämä ratkaisisi lukuisten sotkamolaisten yhdistysten toimitilojen puutteen
2. Aktiivinen yhdistystoiminta ja jäsenhankinta
3. Kirkonkylän taajaman kehittämistarpeiden aloitteiden vastaanottaminen, tekeminen ja eteenpäin vieminen sekä kirkonkylän siisteyden ja yleisilmeen kohentaminen.
4. Yhteistyön lisääminen paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi kalenterivuodeksi Jouko Korhonen. 
Liittymismaksu on 10 €/liittyminen ja varsinainen jäsenmaksu 10 €/vuosi. Kannattajajäsenmaksu yksityiselle henkilölle on alkaen 50 € ja yrityksille alkaen 100 € kertaluontoisesti maksettuna.
Yhdistyksen jäsenmäärä on 38 jäsentä.
  
Syksyn aikana yhdistyksen taloudenhoitaja/sihteeri Reeta on osallistunut Yhteistyöllä enemmän -hankkeeseen, jonka vetäjänä toimii Sotkamon kunnasta Pirjo Väyrynen. Hankkeen tarkoituksena on tuoda yhdistykset yhteen ja avustaa sekä opastaa yhdistyksiä toiminnassaan. Lisäksi hankkeen tiimoilta on järjestetty maksuttomia opintoretkiä. 
Vuodella 2024 toivomme iloisia kohtaamisia kuntalaisten kanssa erilaisissa tapahtumissa! Tiedossa on jo, että yhdistys osallistuu Vuokatti Areenalla järjestettävään Kunnon Vappu tapahtumaan ma 29.4.2024 klo 12:30-20:00.
Yhdistys järjestää myös perinteisen Kaunis Sotkamo -siivoustempauksen lumien lähdettyä. 
Yhdistyksen hallitus toivottaa rauhallista joulunaikaa ja onnea vuodelle 2024!

Porukassa -tapahtuma!

Yhdistyksemme järjesti yhdessä S-market Sotkamon, Sotkamon Marttojen ja Sotkamon evl.seurakunnan lapsityön kanssa Porukassa -tapahtuman kirkonkylän Salmikadun leikkipuistossa ma 16.10.2023. Tapahtuma oli jatkoa vuonna 2021 aloitetulle Seniorikaveritoiminnalle.

Senioreita löysi mukavasti paikalle, muutama lapsiperhekin. Osallistujamäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna! Tapahtumasta tehtiin Sotkamo-lehteen juttu, jonka seurauksena yhdistimme lapsiperheen ja seniorikaverin. Tapahtumassa Martat paistoivat herkullisia muurinpohjalettuja ja yhdistyksemme grillimakkaraa. Leikkipuistossa oli pihapelejä ja lapsityön Mirjan kanssa etsittiin luonnosta kuvista löytyviä asioita.

Yhdistyksemme haki ja sai LähiTapiola Kainuu-Koillismaan käyttörahastosta avustusta tapahtuman järjestämiseen.

Seniorikaveritoiminta on ympärivuotista. Mikäli kuulut sotkamolaiseen lapsiperheeseen ilman tukiverkostoja tai olet seniorikaveri, joka kaipaa apua, tukea, iloa ja sisältöä arkeen, ota meihin rohkeasti yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 044-7718510. 

 

Kodin ja koulun ilta!

Viime viikolla vietettiin Salmelan vanhempainyhdistyksen järjestämää kodin ja koulun iltaa Salmelan koululla.

Grilli oli kuumana. Kalevi ja Jouko paistoivat 300kpl makkaraa sekä Leila ja Marja-Leena tarjoilivat mehua.

Kiitos Salmelan koulun vanhempainyhdistys, kun pyysitte meidät taas mukaan! Ilo oli olla!

#salmelankoulu #vanhempainyhdistys #sotkamonkunta 

Kaunis Sotkamo -siivoustalkoot!

Vietimme siivoustalkoita torstaina 25.5.2023! Kiitos kaikille siivoustalkoisiin osallistuneille!💪🏻 
Parin tunnin aikana reippaat talkoolaiset keräsivät kirkonkylän alueelta KOLMETOISTA roskapussillista roskia! Keräilyn lomassa Kurre-orava piti kierrätyksen saloista tietovisaa🐿️
Erityiskiitos nuorisoporukalle, jotka vietitte aikaa torilla, päätitte pohdinnan jälkeen käydä yhdessä keräämässä säkillisen roskia! 💥
Sotkamolaiset koulut ja päiväkodit lähtivät hienosti mukaan siivoustalkoisiin omien työpäivien aikana. He keräsivät yhdessä roskia todella laajoilta alueilta. Todella hieno juttu!
On meidän jokaisen vastuulla pitää kylämme siistinä roskista!
 
Siivoustalkoot järjestettiin yhteistyössä Sotkamon kunnan ja Ekokympin kanssa.

Kaunis Sotkamo -siivoustalkoot Sotkamon torilla!

KAUNIS SOTKAMO -siivoustalkoot Sotkamon torilla 25.5.2023 klo 17-19!
Siivotaan porukalla Sotkamo roskattomaksi! Tule torille, jaamme siivousalueet ja välineet. Osallistujille makkara -ja mehutarjoilu!

Talkoot ovat yhteistyössä Sotkamon kunta ja Eko-Kymppi kanssa. He ovat kumppanina valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa, joten kaikki kerätyt roskapussit lisätään Sotkamon kunnan alle sivustolla https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia
Jokainen voi myös itse käydä talkoiden ulkopuolella lisäämässä kerätyt roskapussit laskuriin. Muistat vain merkitä paikkakuntasi, mistä roskat on kerätty.

Olemme haastaneet mukaan Sotkamon päiväkodit ja koulut keräämään roskia koulu/päiväkotipäivän aikana! Lisäksi haastamme talkoisiin mukaan KAIKKI kuntalaiset, yrityksen, yhdistykset ja yhteisöt!

Nähdään torilla! 👋

#miljoonaroskapussia #sotkamonkunta #Ekokymppi

Sääntömääräinen kevätkokous 27.4.2023

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Apajassa 27.4.2023.
 
Kokouksessa hyväksyttiin mm. vuoden 2022 tilinpäätös sekä toimintakertomus.
Yhdistys oli viime vuonna mukana useissa eri tapahtumissa ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa järjestettiin onnistuneita tapahtumia. Osallistuimme myös eri tavoin Sotkamon siistin yleisilmeen ylläpitämiseen sekä kohentamiseen.
Kiitos kaikille yhdistyksen toimintaa tukeneille! 🤗
 
Yhdistyksen yksi tavoitteista on toimia linkkinä kunnan ja kuntalaisten välillä. Mikäli haluiaisit tehdä esimerkiksi kuntalaisaloitteen, voi yhdistys olla apuna sen laatimisessa ja luovuttamisessa kunnalle.
 
Nähdään tapahtumissa!
 
Ps. Merkkaa kalenteriin 25.5.2023 klo 17-19
Järjestämme silloin viime vuodelta tutun Kaunis Sotkamo
-siivoustempauksen Sotkamon torilla. Seuraa ilmoittelua täällä ja kotisivuillamme!
 
Terveisin hallitus

Sotkamon kirkonkylän kyläyhdistys ry

smokylayhdistys@gmail.com

Image